Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladtårta

En av mina favorittårtor! Den har en botten av bland annat mandelmjöl och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten

Chokladkräm

Instruktioner

Botten

  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt smöret. Rör till en deg Fördela i botten på en 12-centimeters springform.
  • Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Låt svalna. Medan bottnen svalnar gör du chokladmoussekrämen

Chokladmoussekräm

  • Koka upp 3/4 dl av grädden tillsammans med sötning och vaniljpulver och ta därefter bort kastrullen från plattan.
  • Lägg i chokladen och rör om tills den smälter. Tillsätt smöret och blanda tills även detta smält.
  • Vispa ½ dl vispgrädde med elvisp tills konsistensen böjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandingen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme.
  • Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen. Hyvla (med en potatisskalare)över eller hacka choklad. Förvara i kyl tills servering. Servera gärna med en stor klick vispgrädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!