Hoppa till innehåll

Dadel- och nötkaka

Färska dadlar gör kakan saftig och bidrar med en härlig.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, GI
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mosa de färska dadlarna i en kastrull. Tillsätt 3 msk vatten och låt skjuda tills dadlarna har ”pureats”/mosats.
  • Tillsätt smör och låt värmas till smöret smälts.
  • Finhacka valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Rör sedan ner dadelröran och ägg. Fördela smeten i en liten springform som är 12 cm. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!