Hoppa till innehåll

Devil’s food muffins

Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju närmast syndigt goda... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju närmast syndigt goda. Själva chokladmuffinsen är lite kletiga, precis som jag vill ha det, och den krämiga chokladfrostingen har mascarpone som bas för att få den tjock och lättarbetad (och god såklart). Det hela blir ljuvligt tillsammans och det är inte för inte som receptet har följt med mig i många år!

40 minuter + tid för muffinsen att kallna
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 8 muffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladmuffins

Topping

Instruktioner

Chokladmuffins

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Tillsätt ägg, grädde och smör bland de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 18 minuter

Topping

  • Smält smöret och choklad försiktigt
  • Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm.
  • När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting, eftersom en del kan fastna i spritsen).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!