Devil’s food muffins
Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju närmast syndigt goda... Läs mer

Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju närmast syndigt goda. Själva chokladmuffinsen är lite kletiga, precis som jag vill ha det, och den krämiga chokladfrostingen har mascarpone som bas för att få den tjock och lättarbetad (och god såklart). Det hela blir ljuvligt tillsammans och det är inte för inte som receptet har följt med mig i många år!





40 minuter + tid för muffinsen att kallna
Servings: 8 muffins
Ingredienser
Chokladmuffins
- 2 st ägg
- 50 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 6 msk vispgrädde
- 4 msk sockerersättning
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
Topping
- 80 gram mascarpone
- 40 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 30 gram smör
- 2 msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- Ev. mörk choklad till garnering
Instruktioner
Chokladmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp
- Blanda alla torra ingredienser.
Topping
- Smält smöret och choklad försiktigt
- Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm.
- När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting, eftersom en del kan fastna i spritsen).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!