Hoppa till innehåll

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker

      Brownie passar året runt och jag kan äta det När. Som. Helst. Här är en variant som är en slags kombination av brownie och chokladkaka. Med chokadbitar i (och på). Så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

 

Brownie passar året runt och jag kan äta det När. Som. Helst. Här är en variant som är en slags kombination av brownie och chokladkaka. Med chokadbitar i (och på). Så gott! Chokladbitarna ger dessutom lite extra crunch i till brownien. 

Brownien är mejerifri och arrowrotpulver som receptet innehåller går bra att byta ut mot typ potatismjöl eller maizena. Arrowrot finns annars att hitta i kryddhyllan i mataffärer.
 
 

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Double chocolate brownie cake

3 ägg
120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
4 msk sockerersättning
½ dl kokosolja
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
1 krm salt

Toppa med: ca 50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg olja och bitar av choklad i en skål, och värm i mikron. Rör om tills chokladen är helt smält. Vispa ägg, sötning och vanilj pösigt med en elvisp. Rör ner choklad, salt och arrowatpulver. Klä en brödform, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper och fördela i smeten. Grovhacka choklad och strö ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

 
 

Double chocolate brownie cake, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt