Hoppa till innehåll

Falsk sockerkaka med brynt smör

"Sockerkaka" (utan tillsatt socker) och med brynt smör som ger en god.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + 40 min gräddning
Inga röster än
Kategorier: Mjuka kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 170 grader. Bryn smöret tills det har fått en ljusbrun färg och en nötaktig doft och låt därefter svalna
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda resterande torra ingredienser med varandra.
  • Blanda samman brynt smör, torra ingredienser och äggvispet försiktigt. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara nästan helt fast (kan få vara pyttelite kladdig när den tas ut för extra saftighet). Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men servera rumstempererad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!