Hoppa till innehåll
Open navigation

Falsk sockerkaka med brynt smör

"Sockerkaka" (utan tillsatt socker) och med brynt smör som ger en god.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 minuter + 40 min gräddning
Inga röster än
Kategorier: Mjuka kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 170 grader. Bryn smöret tills det har fått en ljusbrun färg och en nötaktig doft och låt därefter svalna
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt. Blanda resterande torra ingredienser med varandra.
  • Blanda samman brynt smör, torra ingredienser och äggvispet försiktigt. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara nästan helt fast (kan få vara pyttelite kladdig när den tas ut för extra saftighet). Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men servera rumstempererad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!