Fröbar med kanel
Kanelsmakande fröbar i tre lager. Fibersirap honey kan ersättas mot.. Läs mer

45 minuter
Kategorier: GI
Servings: 4 barer
Ingredienser
Överdrag:
- 1 dl grädde
- 2/3 msk fibersirap honey
Botten:
- 20 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl riven kokos
- 1 msk fibersirap honey
- 2 krm kanel
”Crunch”:
- 20 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 1 msk pumpafrö
- 1 msk solroskärnor
Instruktioner
Överdrag
- Börja med överdraget. Koka upp grädde och fibersirap honey och låt sjuda i ca 20 minuter. Rör om då och då. Medan överdraget sjuder görs botten
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Klä en liten brödform (eller liknande, ca 8X18 cm) med aluminiumfolie. Tryck ut degen i botten. Förgrädda mitt i ugnen i ca 5 minuter
”Crunch”:
- Grovhacka choklad. Strö över detta och frön på botten.
- Fördela över gräddöverdraget. Grädda ytterligare i 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!