Glöggpäron med saffransgrädde
Inspiration till detta recept är från Icas tidning Buffé. Receptet innebar att man skulle koka päronklyftor i glögg och servera med saffransfluff. Jag använde mig utav sockerfri glögg, och det.. Läs mer

10 minuter + ½-1 dygn för päronen att dra åt sig glöggen
Kategorier: Baka med frukt, Julrecept
Portioner: 3 - 4 portioner
Ingredienser
- 2 päron (fast
- gärna conference)
- Ca 3 dl sockerfri glögg så att det täcker päronklyftorna
- 1-2 kanlestänger
- Grädde
- saffran
- sötströ
- vaniljpulver
Instruktioner
- Skala päronen, ta bort kärnan och dela i klyftor eller större bitar.
- Lägg detta i en kastrull och häll över glögg, så att det täcker päronen. Lägg även i kanelstänger
- Koka upp och sjud i några minuter tills päronen mjuknat lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. Ta bort kanelen.
- Lägg päronen och glöggen i en tätförsluten låda över natten i kylskåpet
- Värm upp päronen med glöggen och servera detta med saffransgrädden. Ringla gärna över lite honung/agavesirap om så önskas.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!