Hoppa till innehåll
Open navigation

Glöggpäron med saffransgrädde

Inspiration till detta recept är från Icas tidning Buffé. Receptet innebar att man skulle koka päronklyftor i glögg och servera med saffransfluff. Jag använde mig utav sockerfri glögg, och det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
10 minuter + ½-1 dygn för päronen att dra åt sig glöggen
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Julrecept
Portioner: 3 - 4 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 päron (fast
  • gärna conference)
  • Ca 3 dl sockerfri glögg så att det täcker päronklyftorna
  • 1-2 kanlestänger
  • Grädde
  • saffran
  • sötströ
  • vaniljpulver

Instruktioner

  • Skala päronen, ta bort kärnan och dela i klyftor eller större bitar.
  • Lägg detta i en kastrull och häll över glögg, så att det täcker päronen. Lägg även i kanelstänger
  • Koka upp och sjud i några minuter tills päronen mjuknat lite. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna. Ta bort kanelen.
  • Lägg päronen och glöggen i en tätförsluten låda över natten i kylskåpet
  • Dagen efter vispar man valfri mängd grädde med lite saffran, vaniljpulver och sötning.
  • Värm upp päronen med glöggen och servera detta med saffransgrädden. Ringla gärna över lite honung/agavesirap om så önskas.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!