Glutenfri Formfranska
Ett mycket gott bröd inspirerats av Åses blogg 56kilo med sin formfranska. Passar superbra att rosta och äta med smör och ost till frukost. .. Läs mer

Ett mycket gott bröd inspirerats av Åses blogg 56kilo med sin formfranska. Passar superbra att rosta och äta med smör och ost till frukost.
50 minuter
Portioner: 1 liten brödform
Ingredienser
- 2 små ägg
- 25 gram smör
- 1 dl fet yoghurt
- 1 dl mandelmjöl
- 1 dl pofiber
- 2 msk mjölk
- 1 msk fiberhusk
- 2/3 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt
- Blanda samman alla torra ingredienser.
- Vispa kort ner smör och yoghurt i äggvispet
- Rör till sist ner detta bland de torra ingredienserna tillsammans med mjölken. Låt degen svälla i några minuter.
- Klä en liten brödform (ca 7X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Om önskas strös lite chiafrön/vallmofrön ovanpå. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter (känn efter med en sticka).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!