Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri gräddtårta

  Ljuvlig gräddtårta utan gluten och tillsatt socker!   Tips: Tårtbottnen kan göras dagen innan, men fyllning och dekoration bör göras samma dag.   .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, GI
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

Fyllning:

  • 1-2 skivade bananer
  • ca 2 dl mosade bär/sylt/marmelad
  • utan tillsatt socker
  • 1 ½ dl grädde
  • ev. bär

Dekoration:

  • ca 4 dl grädde
  • 1 msk sötningsströ
  • ca 2 krm vaniljpulver
  • valfria bär/frukter
  • ev. frystorkade bär

Instruktioner

  • Botten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Vispa ägg pösigt och rör ner detta tillsammans med mjölk/grädde och smör. Fördela smeten i en smord och bröad 24-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna
  • Fyllning
  • Skär botten i två delar.
  • Vispa grädde (vispa gärna grädden till dekorationen på samma gång). Fyll med exempelvis banan, sylt och vispad grädde
  • Dekoration
  • Vispa grädde med sötning och vanilj (om detta inte gjorts tidigare). Dekorera tårtan med detta (ovansidan samt kanter). Toppa med valfria frukter och bär.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!