Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri Kladdkaka

Mycket god kladdkaka vars basreceptet är väldigt enkel! Kladdkakan får en underbar kletig konsistens när den är ljum. Därför rekommenderar jag att värma den något (i mikron) om den fått.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 12 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 4 ägg
  • 240 gram mörk choklad
  • utan tillsatt socker
  • 150 gram smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ca ½ dl sockerersättning efter smak
  • ½ tsk vaniljpulver
  • ev. 2-4 msk kakao beroende på smak

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt.
  • Rör noga ner resterade ingredienser. Fördela smeten i en smord och "mjölad" 24-cm springform.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå i minst en timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!