Glutenfri Kladdkaka
Mycket god kladdkaka vars basreceptet är väldigt enkel! Kladdkakan får en underbar kletig konsistens när den är ljum. Därför rekommenderar jag att värma den något (i mikron) om den fått.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Servings: 12 portioner
Ingredients
- 4 ägg
- 240 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 150 gram smör
- 2 dl vispgrädde
- ca ½ dl sockerersättning efter smak
- ½ tsk vaniljpulver
- ev. 2-4 msk kakao beroende på smak
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt.
- Rör noga ner resterade ingredienser. Fördela smeten i en smord och "mjölad" 24-cm springform.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå i minst en timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!