Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri morotslimpa

En saftigt och glutenfri morotslimpa! Att ha finriven morot i bröd blir mycket gott samtidigt som det bidrar till en härlig och saftig konsistens.   .. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En saftigt och glutenfri morotslimpa! Att ha finriven morot i bröd blir mycket gott samtidigt som det bidrar till en härlig och saftig konsistens.     
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Mejerifritt, Utan sötningsmedel
Portioner: 1 liten brödform
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 finriven morot ca 40 gram
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • ½ dl pumpafrö
  • 2 msk chiafrö
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser.
  • Rör ner finriven morot, ägg och olja. Låt stå i minst tio minuter. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten om bröddegen blir för tjock. Fördela degen i en klädd liten brödform (ca 7X16 cm). Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, eller när brödet har b
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!