Hoppa till innehåll
Open navigation

Glutenfri morotslimpa

En saftigt och glutenfri morotslimpa! Att ha finriven morot i bröd blir mycket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, Mejerifritt, Utan sötningsmedel
Portioner: 1 liten brödform
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 finriven morot ca 40 gram
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrö
  • ½ dl pumpafrö
  • 2 msk chiafrö
  • 1 msk neutral olja
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ½ krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser.
  • Rör ner finriven morot, ägg och olja. Låt stå i minst tio minuter. Tillsätt eventuellt någon matsked vatten om bröddegen blir för tjock. Fördela degen i en klädd liten brödform (ca 7X16 cm). Grädda mitt i ugnen i ungefär 25 minuter, eller när brödet har b
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!