Hoppa till innehåll

Granola med saffran, utan tillsatt socker

  Jag riktigt njuter av att vara i julsäsong (för det måste man väl ändå kunna påstå att det är nu?)! Bästa tiden på året, tjoho! Har du hunnit testa min saffransgranola? Jag har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Granola med saffran, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Jag riktigt njuter av att vara i julsäsong (för det måste man väl ändå kunna påstå att det är nu?)! Bästa tiden på året, tjoho! Har du hunnit testa min saffransgranola? Jag har faktiskt flera recept på det, men mitt senaste är denna knapriga variant med mandelmjöl och havregryn. Och ljuvlig saffran såklart. Så god att jag lätt kan äta den som godis/snacks! 
 
Jag tycker russin är toppengott i granolan, och tillsätter ett gäng efter rostning. Men detta kan man såklart utesluta eller ersätta mot något annat om man vill. Om du vill ha ett liknande recept, fast mer low carb – kika in DETTA!

 

Granola med saffran, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Granola med saffran, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
35 m
Inga röster än
Kategorier: Frukost, Julrecept, Veganskt
Portioner: 5 dl
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda mandelmjöl, havregryn och pumpafrö
  • Koka upp vatten, ta bort från plattan och rör ner fibersirap, kokosolja, salt och saffran. Blanda ihop allt
  • Strö på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills granolan är torr. Rör om då och då. Sänk värmen om granolan börjar ta för mycket färg
  • Låt svalna, tillsätt eventuellt russin, och förvara i kylskåp i en lufttät burk.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!