Hoppa till innehåll
Open navigation

Hasselnötsbrownie

Goda hasselnötsbrownie där själva grunden av kakan innehåller Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Goda hasselnötsbrownie där själva grunden av kakan innehåller hasselnötsmjöl, vilket passar mycket bra tillsammans med choklad. Den innehåller även zucchihi. Toppingen gör hasselnötsbrownien ännu godare och får den på något vis att kännas extra saftig och god. Toppingen består främst utav färska dadlar och kakao. Om chokladtoppingen blir för tjock i sin konsistens kan du tillsätta lite, lite vatten.  
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Brownie
Portioner: 3 bitar
Författare: admin

Ingredienser 

Brownie:

Topping:

  • 70 gram färska dadlar
  • 1 msk kakao
  • 1 msk kokosolja
  • ev. 1 tsk vatten

Instruktioner

Brownie:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer.
  • Fördela smeten i en klädd liten brödform, ca 7X16 cm. Grädda mitt i ugnen under ca 14 minuter. Låt svalna
  • Topping
  • Blanda alla ingredienser, om önskas tillsätts lite vatten för en lösare kräm. Bred på kakan och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!