Hasselnötsbrownie
Goda hasselnötsbrownie där själva grunden av kakan innehåller Läs mer

Goda hasselnötsbrownie där själva grunden av kakan innehåller hasselnötsmjöl, vilket passar mycket bra tillsammans med choklad. Den innehåller även zucchihi. Toppingen gör hasselnötsbrownien ännu godare och får den på något vis att kännas extra saftig och god. Toppingen består främst utav färska dadlar och kakao. Om chokladtoppingen blir för tjock i sin konsistens kan du tillsätta lite, lite vatten.
35 minuter
Portioner: 3 bitar
Ingredienser
Brownie:
- 1 ägg
- 50 gram zucchini
- finriven
- 3 msk hasselnötsmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötströ
- 1 msk olja
- 1 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Topping:
- 70 gram färska dadlar
- 1 msk kakao
- 1 msk kokosolja
- ev. 1 tsk vatten
Instruktioner
Brownie:
- Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med stavmixer.
- Fördela smeten i en klädd liten brödform, ca 7X16 cm. Grädda mitt i ugnen under ca 14 minuter. Låt svalna
- Topping
- Blanda alla ingredienser, om önskas tillsätts lite vatten för en lösare kräm. Bred på kakan och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!