35 minuter + tid för muffinsen att svalna
Kategorier: Baka med frukt, Cupcakes & Muffins, GI
Portioner: 6 muffins
Ingredienser
- Muffinsmet
- 1 stor mogen banan ca 120 gram
- 40 gram smör
- 2 ägg
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk honung
- 2 msk vispgrädde
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 20 gram hackad choklad
- ev. extra sötning ca 1 msk
- Frosting
- 150 gram ricotta/mascarpone
- 1-2 msk honung efter smak eller annan sötning
- 1 krm vaniljpulver
- ev vispad grädde
Instruktioner
- Muffinsmet, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och mosa bananen
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt äggen (gärna uppvispat) och honung och rör om. Rör sedan ner smöret och den mosade bananen, Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Frosting, Blanda ingredienserna med varandra, tillsätt vispad grädde för en luftigare frosting. När muffinsen kallnat spristasar/klickar du på frostingen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!