Havrebollar med sukrin
Goda havrebollar som nästan är som "vanliga" havrebollar, undantaget sötningen. Här har jag nämligen inte raffinerat strösocker utan sötat havrebollarna med sukrin (plus att jag har.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2015/06/DSC_0827-scaled.jpg)
20 minuter
Portioner: 6 havrebollar
Ingredienser
- 30 gram rumsvarmt smör
- 1 dl havregryn
- ½ dl riven kokos
- ½ dl mjölk
- ca 2 ½ msk Sukrin
- 1 ½ msk pofiber
- 1 msk kaffe
- 1 ½ tsk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Lägg alla torra ingredienser i en bunke (gärna med höga kanter så allt inte skvätter)
- Lägg i bitar av rumsvarmt smör och rör ut smöret med en sked (eventuellt med händerna).
- Gör bollar av smeten och rulla i riven kokos. Förvara i kylskåp. Ta gärna ut havrebollarna en stund innan servering så att de blir lite mjuka.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!