30 minuter + tid att svalna
Kategorier: Äggfritt, GI, Nötfritt
Portioner: 3 stycken
Ingredienser
Havreskålar:
- 1 dl havregryn
- 1 dl riven kokos
- 2 msk kokosolja
- 1 msk chiafrö
- 1 msk honung
- 1 tsk kanel
- extra olja att smörja form
Fyllning:
- grädde
- bär/frukt
- valfri dekoration
Instruktioner
- Tillsätt även olja och honung och mixa lite till eller rör om men en sked.
- Smörj tre muffinsformar på en muffinsplåt med olja (eller smör). Ta ca 2 ½ msk av massan och tryck ut i tre av hålen på botten och kanter. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills skålarna tar färg. Låt kallna helt.
- Ta en tandpetare eller dylikt och för den försiktigt mellan havreskål och muffinsform så att de lossar. Lägg en stor skärbräda eller dylikt över forman och vänd försiktigt upp och ner så att havreskålarna åker ner till skärbrädan.
- Fyll havreskålarna med valfri fyllning såsom grädde/kokosgrädde/chokladmousse och toppa med exempelvis bär och nötter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!