Hoppa till innehåll

Jordgubbscheesecake

Härlig cheese cake med jordgubbar på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Cheesecake, Low carb/LCHF
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Botten, Blanda alla ingredienser till bottendegen och fördela i bottnen på en liten springform som är 12 centimter i diameter. Låt vila i kylen medan fyllningen görs
  • Fyllning, Blanda (enklast är att vispa lätt) ägg med creme cheese, sötning och vaniljpulver. Jag använde mig av frysta jordgubbar och lät dom tina i rumstemperatur i några timmar.
  • Mixade jordgubbarna och blanda i äggsmeten. Häll fyllningen över bottnen.
  • Grädda i nedre delen i ugnen i 30 minuter i 175 grader. Efter halvtimmen sänk värmen till 150 grader och låt stå i ytterligare ca 15 minuter tills kakan slutat dallra och är fast. Använder man sig av färska jordgubbar blir fyllningen inte lika lös och gräddningstiden kan förkortas (känn med en sticka)
  • Låt cheesecaken kallna en aning och bre på den sockerfria sylten. Toppa gärna kakan med jordgubbar!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!