Hoppa till innehåll

Jordnötskakor

Jordnötskakor med choklad! Receptet räcker till 10-15.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: GI, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 10 kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Botten, Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med det rumsvarma smöret och äggvita.
  • Knåda till en deg. Rulla degen till till en/två avlånga ”korvar” och lägg på en plåt med bakplåtspapper (detta kan vara lite klurigt då degen lätt faller sönder).
  • Tryck ut dem så det blir platta. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills längderna blir lite bruna i kanterna
  • Jordnötssmör, Bred jordnötsmöret på den avlånga lägden
  • Chokladöverdrag, Smält choklad (blanda evemtuellt i extra sötning samt smör/koksoolja). Ringla på chokladen över kakan.
  • Då längderna stelnat är det bara att skära upp dem med en vass kniv till mindre kakor!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!