Kaffekaka med chokladbitar
En kaffesmakande kaka, full med bitar av.. Läs mer
25 minuter + tid för att kallna
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 2
Ingredienser
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 3/4 dl mandelmjöl
- 1 tsk kokosmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 ½ msk stevia strö
- ½ tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 msk hett vatten
- 2 krm - ½ tsk snabbkaffepulver
- 30 gram hackad mjölkchoklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda hett vatten och kaffepulver.
- Blanda alla torra ingredienser (inklusive hackad choklad i en bunke). Tillsätt det smälta smöret, kaffet och ägget och rör om tills allt blandats.
- Fördela smeten i smord och bröad springfrom (12 cm i diameter). Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter (kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten)
- Låt kakan svalna och få stå till sig i minst ett par timmar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!