Hoppa till innehåll

Kakmix från Funksjonellmat

Denna kaka är gjord från en kakmix som är glutenfri och sötad med sukrin (det vill säga utan tillsatt socker) från Funksjonellmat. Det enda man behöver tillsätta är Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter + tid för att svalna
Inga röster än
Kategorier:
Portioner: 12 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

  • 1 ”Nyttigare kakmix” från funksjonellmat
  • 2 dl vatten
  • 1 dl olja
  • 4 ägg
  • ev. 2 bananer
  • ev. ca 8 droppar bittermandelarom
  • ev. 2 msk kakao

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mixen med vatten, olja och ägg. Om önskas tillsätts även mosade bananer och bittermandelarom.
  • Smörj och bröa en 24-cm springform. Fördela i ca 4/5-delar av smeten. Tillsätt eventuellt kakao i resten av smeten (annars hälls all smet på en gång i formen) och fördela denna över den ljusa. Rör lite i ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!