
40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Mejerifritt
Servings: 3 portioner
Ingredients
- 75 gram butternutsquash
- 1 ägg
- 1 ½ msk olja neutral
- 2 msk vatten
- 25 gram sötmandlar eller dryggt ½ dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 msk hasselnötsmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- ½ tsk bakpulver
- ca ½ tsk kanel
- 1 ½ krm kardemumma
- 1 krm vaniljpulver
- ev. ca 10 gram grovhackad choklad
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. Koka 75 gram bitar av butternut squash mjuka.
- Lägg alla ingredienser, förutom eventuell choklad, tillsammans och mixa allt till en smet. Tillsätt grovhackad choklad
- Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan blir fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!