Hoppa till innehåll
Open navigation

Kanelkaka med butternutsquash

Mjuk kaka med butternutsquash/pumpa, smaksatt med kanel och kardemumma. Denna kaka är i sig mejerifri och jag har använt en neutral olja istället för.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mjuk kaka med butternutsquash/pumpa, smaksatt med kanel och kardemumma. Denna kaka är i sig mejerifri och jag har använt en neutral olja istället för smör.
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Mejerifritt
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 75 gram butternutsquash
  • 1 ägg
  • 1 ½ msk olja neutral
  • 2 msk vatten
  • 25 gram sötmandlar eller dryggt ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk hasselnötsmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ca ½ tsk kanel
  • 1 ½ krm kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. ca 10 gram grovhackad choklad

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Koka 75 gram bitar av butternut squash mjuka.
  • Lägg alla ingredienser, förutom eventuell choklad, tillsammans och mixa allt till en smet. Tillsätt grovhackad choklad
  • Smörj och bröa en 12-cm springform och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan blir fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!