Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdig hallonkaka med vaniljfyllning

Sockerkaksliknande mjuk kaka med hallon i smeten samt krämig vaniljfyllning!

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Startsidan
Författare: admin

Ingredienser 

Kaksmet:

  • 3 ägg
  • 70 gram hallon tinade om frysta
  • 70 gram mascarpone
  • 50 gram smör
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 2/3 dl sockerersättning
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • ev. 1 tsk extra sockerersättning

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 180 gram mascarpone
  • 1 ½ msk sockerersättning
  • 2 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Kaksmet
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör. Vispa ägg och sockerersättning pösigt.
  • Blanda potatismjöl, rismjöl, vanilj och bakpulver. Rör ner detta bland äggen tillsammans med smör och mascarpone.
  • Om önskas blandas hallonen med 1 tsk extra sötning. Detta i sin tur rörs försiktigt ner i smeten.
  • Klä en ca 1.5 liters brödform med bakpltåpsapper och fördela i smeten. Grädda i ca 8 minuter. Under gräddningstiden görs fyllningen
  • Fyllning
  • Blanda ingredienserna med elvisp. Fördela detta ovanpå kakan. Fyllningen ska sjunka ner i kakan (om den inte gör det kan man hjälpa till lite själv genom att göra en skåra i kakan så fyllningen åker ner).
  • Grädda ytterligare i ca 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!