30 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Kladdkaka
Servings: 3 portioner
Ingredients
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 3 msk grädde eller mjölk
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1 msk hassselnötsmjöl
- 2 ½ msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ca 10 gram grovhackad choklad
- 30 gram bitar av päron
Instructions
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
- Blanda de torra ingredienserna, inklusive choklad
- Skär ett moget päron (utan skal) i bitar tills du får 30 gram och blanda ner i smeten.
- Smörj en 12-cm springform och bröa med riven kokos, och fördela därefter ner smeten i denna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter. Kakan ska såklart fortfarande vara lite kladdig! Låt svalna och servera med grädde.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!