Kladdkaka med Soft Toffee
Imorgon är dagen D för alla kladdkaksälskare – jag pratar givetvis om att det imorgon är KLADDKAKANS DAG! Jag har under mina bloggdagar gjort maaaassor av kladdkakerecept, men här visar jag.. Läs mer

Imorgon är dagen D för alla kladdkaksälskare – jag pratar givetvis om att det imorgon är KLADDKAKANS DAG! Jag har under mina bloggdagar gjort maaaassor av kladdkakerecept, men här visar jag ett av mina mest lyxiga – Kladdkaka med Soft Toffee och chokladfrosting. Ljuvligheten på den! Jag menar ni hör ju och ser själva!
Kladdkakan blir extra kladdig och smakrik av Soft Toffee (en ny godisbar från N!CK’S). Tänk er plopp eller center – fast utan tillsatt socker och gluten! Den härliga kolafyllningen är ju bara helt perfekt i kladdkakor (sjukt god att äta som den är också för den delen). Kladdkakan har jag sötat med Use Like Sugar (lika sött och samma konsistens som socker) och så använder jag N!CK’S mörka choklad i för att få till den kladdiga kladdkakekonsistensen!
Frostingen är egentligen högst frivillig att slänga på. Jag menar, kladdkakan är enligt men mening väldigt god att äta som den är (kanske med en klick grädde eller N!CK’S vaniljglass). Men det blir ju lite extra lyxigt med denna som sagt! Frostingen gör jag av mascarpone, vilket jag har valt för att det har en mild och mjuk smak (man kan även köra färskost, men då blir smaken bra mycket mer syrlig). Till mascarponen har jag tillsatt smält mjölkchoklad från N!CK’S samt grädde efter smak för att göra konsistensen lagom mjuk.
Jag toppar min lyxiga kladdkaka med bitar av Soft Toffee, hackad choklad, bär och några blad citronmeliss!



Ingredienser
Kladdkaka:
- 4 ägg
- 4 st N!CK’S Soft Toffee
- 250 gram N!CK’S dark chocolate
- 150 gram smör
- 2 dl vispgrädde
- ca 1 dl N!CK’S Use Like Sugar
- ca ½ dl kakao beroende på smak
- ½ tsk vaniljpulver
Chokladfrosting:
- 250 gram mascarpone
- 75 gram N!CK’S milk chocolate
- ca ½ dl vispgrädde
- ev. 1-2 tsk kokosolja
Dekoration:
- ex: N!CK’S Soft Toffee N!CK’S Chocolate, bär, citronmeliss
Instruktioner
Kladdkaka
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör i en kastrull, ta bort från plattan eller ha på väldigt låg värme och lägg bitar av choklad i. Rör tills det smält.
- Fördela smeten i en smord och “mjölad” 24-cm springform (mjöla exempelvis med Use Like Sugar eller mandelmjöl).
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten.
- Låt stå till sig under minst en timme.
Chokladfrosting
- Smält chokladen försiktigt (jag gör det i mikron tillsammans med lite kokosolja). Låt svalna en stund.
- Vispa mascarpone under ca 30 sekunder med elvisp.
- Bred på frostingen på en helt sval kladdkaka (annars smälter den).
- Toppa med Soft Toffee, hackad choklad – och annat härligt som är fint att dekorera med!
