Hoppa till innehåll

Kladdkaka med Soft Toffee

Imorgon är dagen D för alla kladdkaksälskare – jag pratar givetvis om att det imorgon är KLADDKAKANS DAG! Jag har under mina bloggdagar gjort maaaassor av kladdkakerecept, men här visar jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Imorgon är dagen D för alla kladdkaksälskare – jag pratar givetvis om att det imorgon är KLADDKAKANS DAG! Jag har under mina bloggdagar gjort maaaassor av kladdkakerecept, men här visar jag ett av mina mest lyxiga – Kladdkaka med Soft Toffee och chokladfrosting. Ljuvligheten på den! Jag menar ni hör ju och ser själva!

Kladdkakan blir extra kladdig och smakrik av Soft Toffee (en ny godisbar från N!CK’S). Tänk er plopp eller center – fast utan tillsatt socker och gluten! Den härliga kolafyllningen är ju bara helt perfekt i kladdkakor (sjukt god att äta som den är också för den delen). Kladdkakan har jag sötat med Use Like Sugar (lika sött och samma konsistens som socker) och så använder jag N!CK’S mörka choklad i för att få till den kladdiga kladdkakekonsistensen!

Frostingen är egentligen högst frivillig att slänga på. Jag menar, kladdkakan är enligt men mening väldigt god att äta som den är (kanske med en klick grädde eller N!CK’S vaniljglass). Men det blir ju lite extra lyxigt med denna som sagt! Frostingen gör jag av mascarpone, vilket jag har valt för att det har en mild och mjuk smak (man kan även köra färskost, men då blir smaken bra mycket mer syrlig). Till mascarponen har jag tillsatt smält mjölkchoklad från N!CK’S samt grädde efter smak för att göra konsistensen lagom mjuk.

Jag toppar min lyxiga kladdkaka med bitar av Soft Toffee, hackad choklad, bär och några blad citronmeliss!

Inga röster än
Kategorier: Choklad, Efterrätter, Kladdkaka, Nötfritt
Portioner: 12 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kladdkaka:

Chokladfrosting:

Dekoration:

 • ex: N!CK’S Soft Toffee N!CK’S Chocolate, bär, citronmeliss

Instruktioner

Kladdkaka

 • Sätt ugnen på 175 grader.
 • Smält smör i en kastrull, ta bort från plattan eller ha på väldigt låg värme och lägg bitar av choklad i. Rör tills det smält.
 • Rör därefter ner ägg, grädde, kakao, Use Like sugar och vaniljpulver.
 • Fördela smeten i en smord och “mjölad” 24-cm springform (mjöla exempelvis med Use Like Sugar eller mandelmjöl).
 • Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten.
 • Låt stå till sig under minst en timme.

Chokladfrosting

 • Smält chokladen försiktigt (jag gör det i mikron tillsammans med lite kokosolja). Låt svalna en stund.
 • Vispa mascarpone under ca 30 sekunder med elvisp.
 • Vispa därefter ner smält choklad och grädde. Grädden är för att göra konsistensen mer mjuk/lös (använd mängd grädde efter önskad konsistens).
 • Bred på frostingen på en helt sval kladdkaka (annars smälter den).
 • Toppa med Soft Toffee, hackad choklad – och annat härligt som är fint att dekorera med!

Anteckning

Tänk på: konsistensen på kladdkakan stelnar rejält vid kyla. Servera den därför gärna rumstempererad. Dock ska den förvaras i kyl. Kladdkakan håller flera dagar i kylskåp, men frostingen bör göras relativt tätt inpå servering.  
Tips: kakao kan ersättas mot ca 3/4-dels dl N!CK’S Chocodrink (chokladdryckspulver) samtidigt som mängden Use Like Sugar minskas en aning. Dessutom kan vaniljpulver också bytas ut mot några droppar N!CK’S steviadrops vanilj (om önskas minskas också mängden sötning lite).
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!