Hoppa till innehåll

Kladdkaka med sötpotatis

Underbart kladdig och kletig kladdkaka med sötpotatis och dadlar – toppad med ett krämigt chokladöverdrag!  Jag rekommenderar att kladdkakan äts rumstempererad då den hårdnar i kyla.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Underbart kladdig och kletig kladdkaka med sötpotatis och dadlar – toppad med ett krämigt chokladöverdrag! 

Jag rekommenderar att kladdkakan äts rumstempererad då den hårdnar i kyla (även om den ska förvaras i kylskåp). Man kan även snabbtina en bit i taget genom att värma respektive bit i mikron under tio sekunder.

45 minuter + tid att svalna
1 av 1 röst
Kategorier: Baka med frukt, GI, Kladdkaka
Portioner: 14 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kladdkaka:

Chokladöverdrag:

Instruktioner

Kladdkaka

  • Sätt ugnen på 175 grader. Koka bitar (skalade) av sötpotatis mjuka (ca 10-15 minuter), häll därefter bort vattnet.
  • Mixa samman sötpotatis och dadlar slätt med en stavmixer.
  • Smält choklad i bitar tillsammans med kokosoljan i mikron (30 sekunder i taget och med omrörning mellan). Rör ner detta bland sötpotatis och färska dadlar och tillsätt även resterande ingredienser och mix en kort stund till.
  • Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en 24-cm springform, smörj formen och strö i lite valfritt mjöl (ex. mandelmjöl/havremjöl). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, konsistensen ska fortfarande vara kladdig

Chokladöverdrag

  • Smält chokladen tillsammans med kokosoljan (30 sekunder i taget och med omrörning mellan). Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt blandats.
  • Fördela över den avsvalnade kladdkakan. Förvara i kyl, men servera gärna rumstempererad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!