Hoppa till innehåll

Knäck – utan tillsatt socker

Knäck hör julen till – och själv gör jag gärna en hälsosam variant utan tillsatt socker! Ruskigt gott och omtyckt av alla skulle jag våga påstå. Jag har gjort denna variant med  Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Knäck hör julen till – och själv gör jag gärna en hälsosam variant utan tillsatt socker! Ruskigt gott och omtyckt av alla skulle jag våga påstå. Jag har gjort denna variant med fibersirap gold, vilket är ett alternativ utan tillsatt socker till “vanlig” sirap. Det kan ta något längre tid att få denna knäck klar, och se till att smeten inte separerar sig (fettet separeras från de övriga ingredienserna). Jag tillsatte lite hackade mandelspån i knäcken – men detta går givetvis att utesluta eller ersätta mot något annat! Jag förvarar min knäck i kylen.

1 timme
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Julrecept, Low carb/LCHF, Sockerfritt godis
Portioner: 10 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

Ingredienser 

Valfritt

Instruktioner

  • Lägg grädde, fibersirap gold och smör i en liten kastrull och sjud tills massan blivit tjock, men då fettet ännu inte hunnit separera sig och knäcken är ca 110-115 grader. Detta tar ca 45 minuter.
  • Häll i riven kokos (alt. lite mandelsplitter). Fördela i knäckformar och låt stelna.

Anteckning

Var försiktig med att värma på knäcken för varmt, då kommer den skära sig och det går riktigt snabbt på slutet.
Ett tips är att ha en annan kastrull vid sidan av eller en knäcktratt som du häller över knäcksmeten i när du har kommit upp i rätt temperatur, för annars är det stor risk att det skär sig av eftervärmen.
Att använda en digital termometer är väldigt väldigt bra!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!