Kokoskaka med nutella
En härlig mjuk kaka med kokos. I kokoskakan har jag klickat i en hel del av min smarriga och hemmagjorda nutella. På kakan har jag toppat med en frosting med en bas av Läs mer

40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 6 bitar
Ingredienser
Kokoskaka:
- 20 gram rumsvarmt smör
- 1 ägg
- 3 msk grädde/mjölk eller blandning
- ½ dl riven kokos
- ¾ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk pofiber
- 1 ½ msk hasselnötsmjöl
- 2 msk sockerersättning
- 1 ½ krm vaniljpulver
- 1 droppe bittermandelarom
- ½ tsk bakpulver
- 35 gram nutella
Mascarponefrosting:
- 80 gram mascarpone
- 20 gram smör
- 1 krm vaniljpulver sötning efter smak
- 1 msk riven kokos + extra kokos att toppa kakan med
Instruktioner
- Tillsätt övriga ingredienser och blanda noga med en sked
- Klä en mini-brödform, ca 7X16 cm, med aluminiumfolie (alternativt använd en liten springform som är bröad med nötmjöl) och häll i hälften av smeten.
- Fördela en sträng/rad nutella i mitten av kakan och fördela över resten av smeten ovanpå. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
- Mascarponefrosting: , Värm smöret mjukt och blanda med mascarpone. Rör ner övriga ingredienser och rör.
- Fördela frostingen på den avsvalnade kakan. Toppa med riven kokos.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!