Hoppa till innehåll

Kokostoppar

Kokostoppar är i sig ett relativt LCHF-vänligt bakverk - bortsett från sockret såklart! Jag har bytt ut socker mot stevia strö och toppat med choklad. Självklart går det att utesluta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter + tid för att svalna
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 25 kokostoppar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

  • 40 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 150 gram kokosflingor
  • ½ dl + 2 tsk stevia strö
  • 30 gram sockerfri mörkchoklad
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Blanda ägg och äggula med stevia och kokosflingor. Häll på smöret, rör om och låt stå i några minuter.
  • Forma toppar av kokossmeten och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter tills kakorna får färg.
  • Smält choklad med kokosolja och stevia stö i (gärna i micron). Låt både choklad och kokostopparna svalna.
  • Häll över chokladen över kakorna. Kokostopparna går lika bra att göra utan choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!