Körsbärskaka med dadelsirap
En saftig och mjuk kaka med bitar av körsbär och sötad med dadelsirap! Om önskas kan dadelsirapen bytas ut mot exempelvis Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/07/IMG_1873-tiltshift.jpg)
35 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 1 msk mjölk
- 35 gram dadelsirap
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- ½ msk kokosmjöl
- ev. sötning efter smak
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 60 gram körsbär i småbitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna.
- Tillsätt mjölk, ägg, dadelsirap (alternativt agavesirap eller flytande honung) och smör. Rör tillsist ner bitar av körsbär.
- Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.
- Låt svalna och servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!