Hoppa till innehåll
Open navigation

Krämig lakritsglass med brynt smör

Ljuvlig och krämig lakritsglass med brynt smör.     Jag får ofta frågan om det går att skippa glassmaskinen gällande glass där jag använt glassmaskin i mina recept. Jag tycker att konsistensen blir krämigare med glassmaskin, och ofta har jag personligen inte testat en specifik glass både med och utan maskin. Dock tror jag det fungerar…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka utan spis, Glass, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 4 kulor
Författare: admin

Ingredienser 

  • 2 äggulor
  • 60 gram smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk sötningsströ
  • 1 ½ - 3 krm lakritsextrakt
  • ev. 1 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Bryn smöret (det vill säga lägg smör i en kastrull och låt sjuda på ganska låg värme i ca 10 till 15 minuter tills smöret börjar få en brun färg)
  • Blanda äggula tillsammans med sötning (går bra med en annan liknande sötning) med en elvisp
  • Tillsätt smöret försiktigt i äggvispet medan du hela tiden vispar med elvispen
  • Häll i lakritsextrakt, eventuell vanilj och grädde sakta under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills konsistensen har blivit lite fluffig.
  • Häll snabbt i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens beskrivning. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!