
35 minuter
Kategorier: Baka utan spis, Glass, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 4 kulor
Ingredienser
- 2 äggulor
- 60 gram smör
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk sockerersättning
- 1 ½ - 3 krm lakritsextrakt
- ev. 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Bryn smöret (det vill säga lägg smör i en kastrull och låt sjuda på ganska låg värme i ca 10 till 15 minuter tills smöret börjar få en brun färg)
- Tillsätt smöret försiktigt i äggvispet medan du hela tiden vispar med elvispen
- Häll i lakritsextrakt, eventuell vanilj och grädde sakta under fortsatt vispning. Fortsätt vispa tills konsistensen har blivit lite fluffig.
- Häll snabbt i en glassmaskin och fortsätt enligt glassmaskinens beskrivning. Lägg därefter gärna glassen i frysen för att hårdna. Ska glassen ätas senare är det bra att ta fram glassen en stund innan servering, då den blir hård i frysen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!