Lakritschokladmuffins
Choklad och lakrits är en lyckad blandning! Här kommer en chokladmuffin med en touch av lakrits och är dessutom toppad med Läs mer

Choklad och lakrits är en lyckad blandning! Här kommer en chokladmuffin med en touch av lakrits och är dessutom toppad med grädde!
35 minuter + tid för att svalna
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Servings: 4 muffins
Ingredienser
Muffinssmet
- 50 gram smör
- 1 st ägg
- 2 msk vispgrädde
- 2/3 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 2 msk riven kokos
- 2 msk kakao
- 3 msk stevia strö
- 1 tsk lakritspulver
- 1 krm vaniljpulver
- 20 gram valfri choklad
Topping
- 1 ½ dl vispgrädde
- 1 msk stevia strö eller annan liknande sötning
- 1 krm vanljpulver
Instruktioner
Muffinssmet
- Smält smöret. Grovhacka choklad och blanda med resterande torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt ägget, grädden och rör även ner det smälta smöret.
- Ställ fyra muffinsformar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar) och fördela smeten i dessa. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 20 minuter. Låt muffinsen svalna
Topping
- Vispa grädde, sötning och vaniljpulver hårt med en elvisp. Spritsa eller bred grädden på de avsvalnade muffinsen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!