Hoppa till innehåll
Open navigation

Ljuvliga chokladmuffins – Devil’s food muffins

      Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ljuvliga chokladmuffins - Devil's food muffins - Baka Sockerfritt

 
 
 
Här kommer en favoriter i repris, nämligen en av mina bästa chokladmuffins/cupcakes! Dom är min variant av Devil’s food cake fast i muffinsformat – och dom är ju närmast syndigt goda. Själva chokladmuffinsen är lite kletiga, precis som jag vill ha det, och den krämiga chokladfrostingen har mascarpone som bas för att få den tjock och lättarbetad (och god såklart). Det hela blir ljuvligt tillsammans och det är inte för inte som receptet har följt med mig i många år!

 

Ljuvliga chokladmuffins - Devil's food muffins - Baka Sockerfritt

 
Devil’s food muffins – 6 till 8 muffins

Chokladmuffins:
2 ägg 
50 gram smör
1 dl mandelmjöl
6 msk vispgrädde
4 msk sockerersättning
2 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Topping:
80 gram mascarpone
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver
Ev. mörk choklad till garnering

Chokladmuffins

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa äggen pösigt med elvisp.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg, grädde och smör bland de torra ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 18 minuter.

Topping

Smält smöret och choklad försiktigt.
Tillsätt mascarpone och sötning och rör till en slät kräm. 
När muffinsen svalnat brer eller spritsar du på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting, eftersom en del kan fastna i spritsen).

 
 
 
Ljuvliga chokladmuffins - Devil's food muffins - Baka Sockerfritt
 
Ljuvliga chokladmuffins - Devil's food muffins - Baka Sockerfritt