Hoppa till innehåll

Lussebullar med bovete

Lussebullar bakade med bovetemjöl och havremjöl. Denna variant innehåller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter + 2 timmar jäsning
Inga röster än
Kategorier: GI
Portioner: 5 lussebular
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken.
  • Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta.
  • Rör om/knåda degen (gärna med degkrokar). Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
  • Knåda degen lätt, och forma därefter lussebullar utav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 1 timme.
  • Sätt ugnen på 175 grader. Dekorera gärna med russin och pensla med uppvispat äggvita. Grädda mitt i ugnen i drygt 10 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!