35 minuter + 2 timmar jäsning
Kategorier: GI
Portioner: 5 lussebular
Ingredienser
Instruktioner
- Smält smöret (ta bort från plattan) och tillsätt mjölken.
- Vispa ägget pösigt och rör ner bland smöret. När blandningen är fingervarm rör ner jäst och blanda noggrant.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner detta.
- Rör om/knåda degen (gärna med degkrokar). Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
- Knåda degen lätt, och forma därefter lussebullar utav degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 1 timme.
- Sätt ugnen på 175 grader. Dekorera gärna med russin och pensla med uppvispat äggvita. Grädda mitt i ugnen i drygt 10 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!