Mango- och kiwikaka
Ett bakverk med spännande och fräscha smaker! Sötningen, inklusive dadlarna, och grädden tar bort lite av det allt för syrliga, så att smakerna balanseras.. Läs mer

Ett bakverk med spännande och fräscha smaker! Sötningen, inklusive dadlarna, och grädden tar bort lite av det allt för syrliga, så att smakerna balanseras bra!
40 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Mangokaka:
- 50 +20 gram mango i bitar jag använder fryst
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
Kiwiröra:
- 1 ½ kiwi
- 40 gram färska dadlar 3 stycken
- ½ msk sötströ
- 1 msk vispgrädde
Instruktioner
- Mangokaka, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Mixa 50 gram mango och ägg. Rör ner resterande ingredienser och blanda.
- Rör ner 20 gram extra mangobitar i smeten
- Kiwiröra: , Mixa kiwi och färska dadlar.
- Lägg kiwiröran i en kastrull tillsammans med valfri mängd sötning och grädde.
- Koka upp och sjud i några minuter tills röran tjocknar lite
- Fördela hälften av mangosmeten i en smord och bröad 12-cm springform
- Fördela över kiwiröran och till sist den andra hälften av mangosmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!