Mangokaka
Mango smakar bra i muka kakor och gör kakan både saftig och härligt.. Läs mer

45 minuter
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Smet
- 30 gram smör
- 1 st ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2½ msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
Mangosås
- 60 gram mango
- ½ msk stevia strö
- 1 msk vispgrädde
- 1 ½ msk vatten
- Kanel, valnötter och pecannötter att strö över
Instruktioner
Mangosås
- Börja med mangosåsen. Lägg mangobitar (jag använder frysta som jag tinat) i en kastrull med vattnet. Låt sjuda i ca 10 minuter och rör om då och då (mosa med en gaffel om mangobitarna inte löses upp och blir en kräm).
- Tillsätt 1 msk vispgrädde och låt sjuda till en tjockare ”sås” (eller lös puré)
Smet
- Medan såsen sjuder kan du börja med smeten till kakan. Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp.
- Tillsätt smör och alla torra ingredienserna i äggvispet under omrörning. Lägg smeten i en 12-centimeters spirngform som är bröad med riven kokos
- Fördela ut såsen över smeten och rör runt lite så att mangosåsen blandas en aning med smeten. Strö över lite kanel och toppa med grovhackade nötter
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!