Hoppa till innehåll

Mangokaka

Mango smakar bra i muka kakor och gör kakan både saftig och härligt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Smet

Mangosås

  • 60 gram mango
  • ½ msk stevia strö
  • 1 msk vispgrädde
  • 1 ½ msk vatten
  • Kanel, valnötter och pecannötter att strö över

Instruktioner

Mangosås

  • Börja med mangosåsen. Lägg mangobitar (jag använder frysta som jag tinat) i en kastrull med vattnet. Låt sjuda i ca 10 minuter och rör om då och då (mosa med en gaffel om mangobitarna inte löses upp och blir en kräm).
  • Tillsätt 1 msk vispgrädde och låt sjuda till en tjockare ”sås” (eller lös puré)

Smet

  • Medan såsen sjuder kan du börja med smeten till kakan. Smält smöret och vispa ägget pösigt med elvisp.
  • Tillsätt smör och alla torra ingredienserna i äggvispet under omrörning. Lägg smeten i en 12-centimeters spirngform som är bröad med riven kokos
  • Fördela ut såsen över smeten och rör runt lite så att mangosåsen blandas en aning med smeten. Strö över lite kanel och toppa med grovhackade nötter
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!