Hoppa till innehåll

Matmuffins med kantarell

Krämiga matmuffins fullproppade av välsmakande svamp och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 matmuffins
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

  • 2 ägg
  • 100 gram keso
  • 40 gram ost gärna smakrik
  • 80 gram kantareller
  • 2 msk vispgrädde
  • smör
  • peppar
  • salt och ev. vitlök/vitlökspulver

Instruktioner

  • Skär kantarellerna i bitar och stek i smör tills vattnet försvunnit. Salta och peppra efter smak och ha eventuellt i lite vitlök
  • Tillsätt vispgrädde och stek någon minut till tills vätskan avdunstat/sugits upp.
  • Vispa upp äggen och blanda ner keso i äggvispet.
  • Riv osten och rör ner i äggsmeten, tillsammans med svampen och krydda till önskad smak.
  • Ställ fyra muffinsformar i en muffinsplåt (alternativt använd dubbla formar) och häll i kantarellröran. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ungefär 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!