Hoppa till innehåll

Mazarinbrownie

      Idag är första dagen på min hösttermin, då barnens första dag på förskolan är idag. Det känns lite som om jag har tusen och en sak att göra men inte riktigt vet var.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt
 
 
 
Idag är första dagen på min hösttermin, då barnens första dag på förskolan är idag. Det känns lite som om jag har tusen och en sak att göra men inte riktigt vet var jag ska börja! På agendan står det i varje fall att det är hög tid för ett receptinlägg. Och idag vill jag tipsa om en typ av bakverk som jag tycker så mycket om och gjort massor av gånger – bakverk med kombinationen mazarin och choklad. Här i form av en mazarinbrownie! Jag tycker den är så god, och dessutom enkel att göra eftersom det är samma grundsmet som bara smaksätts olika – en del av smeten med kakao och den andra med bittermandelarom. Den som önskar toppar den goda kakan med smält choklad! 
  
Tips: Öka receptet med ca 50% för att använda en ca 1.5 liters brödform.
 
 Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt
 
 

Mazarinbrownie, utan tillsatt socker – 5 till 6 bitar

ägg
65 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
½ dl mjölk
½ dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
1 – 1 ½ msk kakao
2 krm vaniljpulver
4 droppar bittermandelarom

Toppa gärna med smält choklad (utan tillsatt socker)

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser förutom kakao och bittermandelarom och rör ner smält smör, ägg och mjölk. Ta undan ca hälften av smeten och smaksätt den ena med kakao, och den andra med bittermandel. Fördela först den ljusa smeten i liten brödform, ca 8X18 cm, klädd med bakpltåspapper, och därefter chokladmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. När kakan svalnat toppas den med fördel med ett lager smält choklad.

 

Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt

Mazarinbrownie - Baka Sockerfritt