Hoppa till innehåll
Open navigation

Mazarinkaka med blåbär och choklad

Saftig mazarinkaka med blåbär och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saftig mazarinkaka med blåbär och choklad!
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 25 gram smör
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • ½ msk kokosmjöl
  • 1 ½ msk sötströ
  • 2 droppar bittermandelarom
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • ev. ca 10 gram ljus sockerfri choklad
  • 30 gram blåbär+ lite extra sötning

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Grovhacka choklad och blanda med de resterande torra ingredienserna.
  • Rör ner ägg, arom, mjölk och smör.
  • Blanda blåbären (tinade) med lite extra sötning, ca ½ tsk, och rör försiktigt ner detta i smeten så att det inte blandas för mycket (tinade frysta blåbär färgar lätt av sig).
  • Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
  • Tips: Om önskas smälts sockerfri choklad (gärna ljus) och bres på kakan!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!