Saftig mazarinkaka med blåbär och choklad!
30 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 2 msk mjölk
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- ½ msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötströ
- 2 droppar bittermandelarom
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk bakpulver
- ev. ca 10 gram ljus sockerfri choklad
- 30 gram blåbär+ lite extra sötning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Grovhacka choklad och blanda med de resterande torra ingredienserna.
- Rör ner ägg, arom, mjölk och smör.
- Blanda blåbären (tinade) med lite extra sötning, ca ½ tsk, och rör försiktigt ner detta i smeten så att det inte blandas för mycket (tinade frysta blåbär färgar lätt av sig).
- Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
- Tips: Om önskas smälts sockerfri choklad (gärna ljus) och bres på kakan!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!