Mejerifri bananpudding
Hälsosam, mejerifri bananpudding med en bas av kokosmjölk och Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2017/05/DSC_0743-2-scaled.jpg)
15 minuter + ett par timmar i kyl
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 stor banan ca 150 gram
- 1 äggula
- 1 1/3 dl kokosmjölk
- ½ msk sockerersättning
- 2 krm agar agar
- 1 krm vaniljpulver
- Ev. bitar av choklad
- valfri topping
Instruktioner
- Mixa samman banan, kokosmjölk och agar agar i en kastrull med en stavmixer. Låt stå i någon minut. Koka upp och sjud i ca 5 minuter
- Vispa upp äggula i en separat skål. Temperera genom att sakta hälla några skedar av bananröran i äggulan under kraftig omrörning. Rör därefter ner detta i kastrullen. Sjud ytterligare under några minuter.
- Fördela i två portionsglas. Om önskas tillsätts lite grovhackad choklad som ett ”mittenlager” i glasen.
- Låt stelna i ett par timmar i kylskåp. Toppa gärna med exempelvis choklad, nötkräm eller bananbitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!