Hoppa till innehåll

Mejerifri bananpudding

Hälsosam, mejerifri bananpudding med en bas av kokosmjölk och Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
15 minuter + ett par timmar i kyl
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Mejerifritt, Mellanmål
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Mixa samman banan, kokosmjölk och agar agar i en kastrull med en stavmixer. Låt stå i någon minut. Koka upp och sjud i ca 5 minuter
  • Vispa upp äggula i en separat skål. Temperera genom att sakta hälla några skedar av bananröran i äggulan under kraftig omrörning. Rör därefter ner detta i kastrullen. Sjud ytterligare under några minuter.
  • Fördela i två portionsglas. Om önskas tillsätts lite grovhackad choklad som ett ”mittenlager” i glasen.
  • Låt stelna i ett par timmar i kylskåp. Toppa gärna med exempelvis choklad, nötkräm eller bananbitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!