Hoppa till innehåll
Open navigation

Mejerifritt bröd

Detta bröd är mejerifritt, och innehåller bland annat solrosfrön och havregryn. Passar exempelvis bra med smör och ost (eller något mejerifritt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta bröd är mejerifritt, och innehåller bland annat solrosfrön och havregryn. Passar exempelvis bra med smör och ost (eller något mejerifritt alternativ)!
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Bröd, GI, Mejerifritt
Portioner: 1 liten brödform
Författare: admin

Ingredienser 

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl solrosfrön
  • 2 ägg
  • ¾ dl mandelmjöl
  • ½ dl pofiber
  • 2 msk vatten
  • 1 msk olja
  • 1 msk linfrön
  • 2 krm salt
  • ev. 1 krm brödkrydda
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregryn och solrosfrö till ett mjöl.
  • Blanda med resterande ingredienser.
  • Fördela smeten i en liten brödform (ca 7X16 cm), som är smord och ”bröad” eller klädd med aluminiumfolie/bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!