Mjuk Chokladkaka med kola
Saftig chokladkaka fylld med kolasås! Kakan serveras rumstemprererad, men förvaras i kyl. Ta fram ett par timmar innan den ska ätas, eller värm varje separat bit en kort, kort stund i.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/09/IMG_5657-scaled.jpg)
1 timme
Kategorier: Choklad, GI, Mjuka kakor
Portioner: 8 bitar
Ingredienser
Chokladkaka:
- 3 ägg
- 125 gram smör
- 1 ½ dl sockerersättning
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- ½ dl kakao
- 1-2 msk starkt kaffe
- 1 msk fibersirap honey
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk vaniljpulver
Kolasås:
- 2 dl vispgrädde
- ½ dl fibersirap honey
Instruktioner
- Kolasås
- Du kan börja med kolasåsen då den tar en stund för att tjockna. Sjud i en kastrull i ca 40 minuter, rör om då och då
- Chokladkaka
- Medan såsen sjuder görs kaksmeten. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret.
- Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med kaffe och smält smör.
- Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen först ca 25-30 minuter tills kakan har börjat att bli fast i kanterna, men inte helt ha stelnat.
- Fördela över kolasåsen längsmed mitten av kakan - kolan ska kunna sjunka ner en del.Grädda ytterligare ca 15 minuter, kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!