Hoppa till innehåll

Mjuk Chokladkaka med kola

Saftig chokladkaka fylld med kolasås! Kakan serveras rumstemprererad, men förvaras i kyl. Ta fram ett par timmar innan den ska ätas, eller värm varje separat bit en kort, kort stund i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI, Mjuka kakor
Portioner: 8 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladkaka:

Kolasås:

Instruktioner

  • Kolasås
  • Du kan börja med kolasåsen då den tar en stund för att tjockna. Sjud i en kastrull i ca 40 minuter, rör om då och då
  • Chokladkaka
  • Medan såsen sjuder görs kaksmeten. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret.
  • Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp under ett par minuter. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med kaffe och smält smör.
  • Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen först ca 25-30 minuter tills kakan har börjat att bli fast i kanterna, men inte helt ha stelnat.
  • Fördela över kolasåsen längsmed mitten av kakan - kolan ska kunna sjunka ner en del.Grädda ytterligare ca 15 minuter, kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!