Mjuk jordnötskaka med choklad
Här ser ni en saftig mjuk jordnötskaka som jag för första gången gjorde i slutet av sommaren – och den blev hur god som helst! Kakan har en “chokladswirl” av smält choklad, vilket gör.. Läs mer

Här ser ni en saftig mjuk jordnötskaka som jag för första gången gjorde i slutet av sommaren – och den blev hur god som helst! Kakan har en “chokladswirl” av smält choklad, vilket gör den sådär extra god. För alla vet väl att jordnötter och choklad är perfekt tillsammans? Dessutom tycker jag att det blir fint när chokladen bildar ett mönster i kakan!
I detta recept har jag använt färdigköpt jordnötssmör och förutom den goda smaken bidrar den även till kakans saftiga konsistens. Jordnötssmöret går säkerligen att byta mot annat nöt- eller mandelsmör – men då blir förstås smaken också annorlunda!




Ingredienser
- 2 st ägg
- 30+10 gram smör
- 35 gram mörk choklad
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl mjölk
- 2 ½ msk sockerersättning
- 2 msk kokosmjöl
- ½ msk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- 1 tsk sockerersättning till chokladen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör
- Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.