Hoppa till innehåll

Mjuk jordnötskaka med choklad

Här ser ni en saftig mjuk jordnötskaka som jag för första gången gjorde i slutet av sommaren – och den blev hur god som helst! Kakan har en “chokladswirl” av smält choklad, vilket gör.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Här ser ni en saftig mjuk jordnötskaka som jag för första gången gjorde i slutet av sommaren – och den blev hur god som helst! Kakan har en “chokladswirl” av smält choklad, vilket gör den sådär extra god. För alla vet väl att jordnötter och choklad är perfekt tillsammans? Dessutom tycker jag att det blir fint när chokladen bildar ett mönster i kakan!

I detta recept har jag använt färdigköpt jordnötssmör och förutom den goda smaken bidrar den även till kakans saftiga konsistens. Jordnötssmöret går säkerligen att byta mot annat nöt- eller mandelsmör – men då blir förstås smaken också annorlunda!

45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI, Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 6 skivor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält jordnötssmör tillsammans med 30 gram smör
  • Blanda ner mandel- och kokosmjöl, mjölk, sötning, bakpulver och vanilj.
  • Vispa ägg pösigt och blanda därefter ner även detta. Klä en liten brödform, ca 8X18 cm, med bakplåtspapper och fördela i smeten.
  • Smält choklad med 10 gram smör och tillsätt 1 tsk sötning (blanda eventuellt i en msk av den övriga smeten i detta). Ringla över detta och rör runt i kakan med änden av en kniv (eller dylikt) så att kakan får ett fint mönster.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!