30 minuter + blötläggning
Kategorier: Äggfritt, Baka utan spis, Glass, Mejerifritt
Portioner: 4 glasskulor
Ingredienser
- 2 små eller en stor banan ca 120 gram
- 2 dl cashewnötter
- naturella som ska blötläggas
- 2 dl kokosmjölk
- 2 msk honung
- 2 msk kaffe
- kallt
- 2 tsk kakao
- ev. 1 krm vaniljpulver
- ev. choklad
- grovhackad
Instruktioner
- Börja med att blötlägga cashewnötterna i minst ett par timmar
- Häll bort vattnet från de blötlagda nötterna. Mixa samman alla ingredienser, förutom eventuellt choklad, noga med en mixer till en slät konsistens.
- Lägg allt i en glassmaskin och kör i ca 15 minuter. Rör eventuellt sist ner grovhackad choklad. Om inte glassen ska ätas genast, lägg glassen i en tätslutande burk och frys. Ta ut en stund innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!