Hoppa till innehåll

Mozartkulor

Mozartkulor med en blandning av "nougat", mandelmassa och choklad. Kan det bli mycket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter + tid för stelning
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 12 stycken
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Hasselnötsmassa

Mandelmassa

Chokladöverdrag

  • 100 gram sockerfri hasselnötschoklad eller annan choklad

Instruktioner

Hasselnötsmassa

  • Koka upp vipgrädden (jag gjorde det i micron). Ta bort grädden från värmen och lägg ner bitar/hackad choklad och rör om tills chokladen smält.
  • Rör ner hasselnötmjöl och eventuell sötning. Låt stå kallt tills smeten stellnar

Mandelmassa

  • Rör mandelmjöl, stevia strö med smör till en mandelmassa
  • Smaksätt med vanilj och bittermandearom och rör noga om tills allt blandats. Låt kallna en stund i kylen
  • Platta ut en bit av mandelmassan och lägg en bit av hasselnötsmassan i mitten, dra upp kanterna så att det bildar en kula med hasselnötsmassan i mitten.

Chokladöverdrag

  • Smält chokladen och doppa kulorna i den. Låt stelna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!