No bake Choco dream cake
Drömigt god no bake chokladkaka. Den är lätt att göra och består av cashewnötter, dadlar och Läs mer

Drömigt god no bake chokladkaka. Den är lätt att göra och består av cashewnötter, dadlar och kakao. Cashewnötter går att byta ut mot annan nöt (eller liknande). Lättgjord är också kakans chokladöverdrag som görs genom att blanda fibersirap, kakao och kokosolja. Fibersirap går bra att byta ut mot liknande veganskt alternativ, eller honung.
25 minuter
Portioner: 8 skivor
Ingredienser
Chokladkaka:
- 150 gram cashewnötter
- naturella
- 150 gram färska dadlar
- urkärnade
- 3 msk kakao
- ev. ca 2 msk vatten
Chokladöverdrag:
- 3 msk kokosolja
- 2 msk fibersirap gold eller annat vegansk alternativ/honung
- 2 msk kakao
Instruktioner
- Chokladkaka
- Mixa samman alla ingredienser med en mixer. Vatten kan tillsättas om degen blir allt för svårmixad.
- Klä en liten passande form (ex. avlång matlåda eller liten brödform) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen
- Chokladöverdrag
- Smält kokosoljan och blanda ihop alla ingredienser. Fördela ovanför chokladbasen.
- Toppa med valfri topping, så som hackad choklad, nötter och frön. Låt stelna i kylskåp. Skär i skivor.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!