No bake Chokladmoussepaj
Jag måste visa er denna fina no bake-paj (igen) för jag tycker den är så fräsch och härlig! En bra och god sak att baka inför den nya veckan. Receptet är på en chokladpaj som inte behöver.. Läs mer

Jag måste visa er denna fina no bake-paj (igen) för jag tycker den är så fräsch och härlig! En bra och god sak att baka inför den nya veckan. Receptet är på en chokladpaj som inte behöver gräddas och är fylld med chokladmousse. Passar både som mellanmål och till dessert!
Pajskalet har en bas av mandelmjöl och nötter (går att byta mot sötmandlar). Färska dadlar (juicy dadlar) använder jag både för sötmans skull och för att få degen sammanhängande och lättarbetad. Avokado gör bakverk krämiga (plus att det innehåller bra fetter) och det är just vad moussefyllningen innehåller. Avokado är dessutom bra att använda i kombination med en stark smak, som ju kakao är, om man inte vill att avokadosmaken ska slå igenom.
På bilderna har jag toppat med bär och frukt!




Ingredienser
Botten:
- 30 gram rostade hasselnötter utan skal
- 30 gram färska dadlar urkärnade
- 1 ½ msk mandelmjöl
- ½ msk kokosolja
- ev. 1 tsk kakao
Chokladfyllning:
- 1 st avokado
- 30 gram färska dadlar urkärnade
- 1 msk kakao
- ev. 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
Botten
- Mixa hasselnötterna till en mer finmalen konistens. Blanda med resterande ingredienser
- Tryck ut i botten och kanter av en liten pajform, ca 10 cm i diameter
Chokladfyllning
- Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens.
- Fördela fyllningen på pajbottnen. Toppa gärna med bär och frukt!