Hoppa till innehåll

No bake cinnamon cake

  En no bake cinnamon cake - en kanelkaka utan ugn!   Denna kanelkaka består utav tre lager. Toppingen går att utesluta, och har sin främsta uppgift i att få en mer fin och slät.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter + tid för att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Mejerifritt, No Bake, Utan sötningsmedel
Portioner: 4 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Botten:

Fyllning:

Topping:

Instruktioner

  • Börja med att lägga cashewnötterna till fyllningen i blöt i minst fyra timmar.
  • Botten
  • Mixa solrosfrö och riven kokos med en mixer till ett mjöl
  • Blanda med kardemumma och mosa ner dadlar noga till en deg
  • Sätt fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. Tryck ut degen i botten av denna
  • Fyllning
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa till slät konsistens
  • Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa, återigen till konsistensen är slät. Fördela massan ovanpå kardemummabotten
  • Topping
  • Låt kokosoljan värmas till flytande och blanda noga med resterande ingredienser. Fördela ovanpå fyllningen.
  • Om önskas toppas kakan med hackade nötter, riven kokos eller valfri dekoration. Låt stelna i kylskåp under minst ett par timmar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!