![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_2656.jpg)
30 minuter
Kategorier: GI, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 7 kakor
Ingredienser
- 1 st äggvita
- 1 1/3 dl finhackade nötter (ex. pecan- pistage- och hasselnötter)
- 2 msk riven kokos byt eventuellt lite av nötterna mot mer riven kokos
- ca 2 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- 50 gram sockerfri choklad jag använde ljus choklad
- 1 tsk kokosolja kan uteslutas
Instruktioner
- Vispa äggvitan hård. Tillsätt sötningen och vaniljpulver och vispa en kort stund till.
- Finhacka nötterna och rör försitkigt ner dessa tillsammans med riven kokos i marängsmeten med sked.
- Klicka ut runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 8-10 minuter. Låt kallna
- Smält chokladen tillsammans med kokosoljan. Bred försiktigt på chokladen på underisdan av de kalla kakorna. Låt chokladen stelna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!