Hoppa till innehåll

Päron- och hallonkaka

Saftig och mjuk kaka med hallon och päron! Inget smör används i denna.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 12 cm i diameter.
  • Vispa ägg poröst och droppa i ett par droppar bittermandelarom
  • Blanda samman mjölen, riven kokos, bakpulver, vanilj, yoghurt och 1 ½ msk sötning. Rör ner det vispade ägget.
  • Blanda hallonen med ½ tsk sötningsströ och vänd försiktigt ner hallonen i smeten. Häll smeten i formen
  • Kärna ur och skär päronet i mindre skivor/bitar, fördela det över kakan och tryck ner dem lite
  • Hacka 10 gram nötter och fördela över kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!