Päron- och hasselnötslgass
En härlig glass med en god smakkombination av päron och hasselnötter... Läs mer

45 minuter
Kategorier: Baka med frukt, Glass
Servings: 2 små portioner
Ingredienser
- 70 – 100 gram päron 1 litet päron
- 1 msk vispgrädde
- 2 msk vatten
- 1 ½ msk + ½ msk sötströ
- 70 gram mascarpone
- 1 dl mjölk
- 1 äggula
- 1 ½ krm vaniljpulver
- 4 msk hasselnötsmjöl som jag gjort av mixade hasselnötter utan skal
- ev. ca 2 msk hackade pistagenötter
Instruktioner
- Skala ett päron och skär små bitar av päron tills du får ca 70-100 gram små päronbitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vatten och vispgrädde.
- Sjud i cirka 20 minuter tills päronen blir lite mjuka.
- Mosa och vispa i ”päronkrämen” lite då och då. Tillsätt även ½ msk sötströ bland päronen
- Blanda macarpone, mjölk och äggula noga så att inga klumpar finns kvar.
- Rör även ner vaniljpulver och 1 ½ msk sötströ
- Lägg mascarponekrämen i en glassmaskin och följ maskinens anvisningar.
- När mascarponeglassen hårdnat tillsätter du päronkrämen och hasselnötsmjöl och kör en kort stund till.
- Lägg glassen i en frystålig matlåda och strö över eller blanda i hackade pistagenötter. Ställ gärna in glassen i frysen någon timme innan du serverar den.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!