Hoppa till innehåll

Päron- och hasselnötslgass

En härlig glass med en god smakkombination av päron och hasselnötter... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt, Glass
Servings: 2 små portioner

Ingredienser 

Instruktioner

  • Skala ett päron och skär små bitar av päron tills du får ca 70-100 gram små päronbitar. Lägg dessa i en kastrull tillsammans med vatten och vispgrädde.
  • Sjud i cirka 20 minuter tills päronen blir lite mjuka.
  • Mosa och vispa i ”päronkrämen” lite då och då. Tillsätt även ½ msk sötströ bland päronen
  • Blanda macarpone, mjölk och äggula noga så att inga klumpar finns kvar.
  • Rör även ner vaniljpulver och 1 ½ msk sötströ
  • Lägg mascarponekrämen i en glassmaskin och följ maskinens anvisningar.
  • När mascarponeglassen hårdnat tillsätter du päronkrämen och hasselnötsmjöl och kör en kort stund till.
  • Lägg glassen i en frystålig matlåda och strö över eller blanda i hackade pistagenötter. Ställ gärna in glassen i frysen någon timme innan du serverar den.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!